Hardware: Hvad skal man kigge efter i et netkort ? (Hvad skal man kigger efter)

Hvad skal man kigge efter i et netkort ?
23. august 2001 kl. 00:00


Der er mange der tror at ethernet kort er ens, men sådan forholder det sig ikke. De bruger forskellige chipsæt til at tag imod nettrafikken og disse behandler traffiken med varierende CPU forbrug. Så hvis du sidder med et kostant højt CPU forbrug selv om du ikke laver noget så overvej om du ikke har købt et lidt for billigt netkort. En anden ting der spiller ind er styresystemet, i windows 2000 er ip hånteringen kodet om så den er bedre og mere optimal, det giver faktisk en del.



Der er tit folk der sidder til net og oplever mærkelige ting med deres "ustabile" pc. Så flår man netkortet ud for at finde ud af at det er et "RealTek" baseret kort (typisk eksempel), de har det med at være fra den ekstremt billige ende og ja.. det gør at din pc bliver sløv når folk overfører fra den (skyldes det høje CPU forbrug) og hvis du er virkeligt uheldig fører det også til ustabilitet pga. for billige komponenter på netkortet.. Jeg ser det hele tiden.



Så når du går ud og finder dig det billigste kort så husk at du betaler prisen ved skulle sidde og debug din maskine til netværk eller du finder dig selv skrigende og ildspydende over nogen luskede drivere som ikke gider finde kortet, en anden mulighed er at du slet ikke kan finde din drivere andet sted end på den ene diskette der kom med i pakken (hørt om online support ).




Næste

Kommentarer


comments powered by Disqus