Hardware: Hvad skal man kigge efter i et netkort ? (Hvad skal man så vælge)

Hvad skal man kigge efter i et netkort ?
23. august 2001 kl. 00:00


Hvad skal man så vælge.

Vi har jo heldigvis kloge hoveder til at hjælp til med disse beslutninger. TomsHardware har fået åbnet en netværks sektion. Og der er lige kommet en nye og spændende artikel om netop Netkort og Performance. Han behandler et par af de store kort på markedet så det er kun dem vi lige kan nævne videre.



Den store test vinder hos TomsHardware er klart 3Com 3C905C-TX. Det kan nævnes at 3Com er en af de første og en af de bedste på ethernet kort markedet. Selv har jeg 2 (kan ikke få nok). Min 3Com 3C905C-TX og min Windows 2000 (samt mine SCSI diske der igen fører til stor overførsel, lille CPU forbrug) gør at jeg kører en monster FTP når jeg er til lan. Jeg kan virkeligt modtag og sende stor mængder, og det er jo vigtigt. Og jeg har ikke noget der overhovedet ligner performance tab hvis jeg har ting delt og der bliver hentet mens jeg er i gang med et spil.

Jeg har selv haft glæden af at ekperimentere med et par forskellige netkort i min tid, og ifølge mine erfaringer, hvis du har råd til det så gå efter 3Com 3C905C-TX (3COM Fast Etherlink XL TX Bulk 380,-), Intel Pro/100+ (500,-) kan også bruges men den får dårligere test tal hos TomsHardware, Intel har til gengæld en meget lækker util der hedder PROSet den gør at man kan overvåge og trimme netkort performance på en meget nem måde.



Der er selvfølgeligt andre kort der er udmærkede på markedet. En ting man kan bruge som finger regel er at hvis det er for billigt, betaler man for det senere på en eller anden måde. Så i stedet for at spare den 200,- lap så se at køb noget der bare "kører". Det er nemerligt rart i længden.



Læs Netkort anmeldelsen på TomsHardware og bliv klogere.

Evt. indvendinger til mit ønske om total verdensdominans til 3Com kan rettes til min mail og de vil blive besvaret med voldstrudsler, spam mail og hade mails i flere dage.



Over and Out

/Angel



Kan også debateres i Forumet.


Tilbage

Kommentarer


comments powered by Disqus