Ressourcer: Arrangører & APGs krav (Min fortolkning)

Arrangører & APGs krav
15. marts 2002 kl. 00:00


Hvis man går ind på AGPs website (antipiratgruppen.dk ) kan man læse det brev som de har sendt ud for at "hjælpe" arrangører med at forstå loven.



Jeg vil lige rydse op hvordan jeg har opfattet det fungere i praksis,




For det første, der er jo ik nogen der gider rende rundt og skrive under på de ik gør noget ulovligt.. det er der ingen grund til. Du kan på dit websites tilmeldings side starte med at gøre det klart at det er et gamer netværk og ikke et kopi netværk.. hvis du er vild, kan du lave et pænt kryds felt .. ligesom M$ licens aftaler

I samme hug kan du jo lige tag imod folks adresse og navne. så har du også fået det med, det skal du som regel alligevel bruge hvis du skal i kontakt med deltagerne.



Næste step, selve netværket. Hvordan skal du overvåge et net med 200 mennesker, den bedste løsning er at du selv løber folks delinger igennem og scanner porte engang imellem og lige undersøger at der ikke er nogen ftp'er tilgængelige. Hvis det skulle ske at at du finder nogen der har delinger finder du dem og fortæller dem på den pæne måde at der skal ikke deles men games.



For at finde frem til den med en for frisindig deling skal du vide hvem der har hvilken ip. adresse, det kan gøres på 2 måder.


når folk betaler får de udleveret en ip adresse
når folk betaler/tilmelder sig skal de sende deres mac adresse med, så kan du ha en dhcp til at sørge for ip tildelingen

det er ligesom op til dig at vælge en af modellerne.. men du er faktisk nødt til at kunne finde folk udfra IP'en / eller mac for at kunne få dem til at lukke en evt deling.



Så spørg du nok hvorfor bare lukke, hvorfor ikke anmelde folk, jo ..

Det primære formål med den metode som jeg har beskrevet er at få folk til at forstå at de ikke skal benytte netværket til at lave ulovlig distribution .. det er jo det som du har ansvaret for som net arrangør, om folk benytter ulovligt software til netværket er jo ligesom ikke noget du kan vide noget om.
1. pga folk ikke render rundt med licenser på sig
2. pga at du ikke har bemyndigelse. Hvis jeg siger til dig at min windows er købt, så kan du ikke gøre andet end at stole på det..


Så vil jeg også lige komme med en kommentar til det som APG havde oppe på et tidspunkt, at arrangørerne skulle tag "stik" prøver og tjek folks harddisk.
Det kan man bare IKKE tillade sig, min harddisk er ligeså privat som mine underbukser. Jeg har masser af kunde sites / information lagt ned i min harddisk. Jeg ved ikke lige hvad APG forestiller sig at folk der kommer til net har på deres disk .. men det er altså privat egendom og må derfor kun ses af politiet med en dommerkendelse. Her er nogen som er langt uden for arrangørens bemyndigelse, det er politiets opgave at finde forbrydere, det er arrangørens opgave at lave et godt net.



Grunden til at vi i det hele taget beskæftiger os med APG er pga at netværk var blevet til en omgang kopi orgier, det synes sådan set ikke vi havde nogen gavne af .. der forekom jo net hvor det eneste der blev lavet var .. 1. kopier porno og film og mp3'er.. og 2. spille CS.. og det var det, selv om der var 200 mennesker samlet, så var der 2/3 der bare sad og kiggede på de andre 2/3's delinger og ftp servere..

Så blev de fedt at ha FTP servere, så hele klubber eller hold havde sparet sammen til deres ftp server som de slæbt rundt til net, så skulle man jo ikke bruge tid på at finde tingene men man kunne bare lad andre benyt serverene og i processen blev denne fyldt op med alle de nyeste ting.



Så forekommer det rent faktisk ikke som det helt store chok at dem der har et problem med at folk har ulovligt software retter deres blik mod netværk, som var blevet til et primært samlingspunkt for deling af warez. Og det synes jeg ikke er så stor en krise, det betyder jo bare at vi nu beskæftiger os mere med det som det faktisk gik ud på i starten, spille mod andre nørder og "gamere" som vi nu kalder den store CS flok ( hehe, skinner min mening om CS igennem så flame min mail NOangelSPAM@lanparty.dk). Det er blevet lettere at samle folk til konkurrencerne ved netværk og det er jo federe generelt at folk ik sidder og hænger i deres kedelige windows miljø og kopierer men er med i spillene og bliver frag føde til os andre ;).







Næste

Kommentarer


comments powered by Disqus