Ressourcer: Mit første LAN (De gamle dage 1994-95)

Mit første LAN
12. februar 2004 kl. 00:00


Jeg kom til at snakke med en af mine venner omkring hvordan jeg startede med LAN's i sin tid, det tændte en lille gnist, det er jo snart en del år siden. Jeg er kommet til at skrive omkring min oplevelser med lan og artiklen er faktiskt blevet pænt lang, jeg har åbenbart noget at sige om emnet.

Min beretning starter i 1994-95, hvor jeg fik overtalt familien til at der skulle noget mere end en 486 til, for at være dansker :). Jeg havde brugt vores gamle 486 66Mhz til den spæde lan start vha. seriel kabel og duke nukem. Det blev så kun til 2 maskiner, men det var satme sjovt når det var første gang. Det var i de dage man kun overførte filer med et dos program kaldet "FX".

Min bror og jeg deltes om maskinen. Vores venner havde haft pentium 133 i et par måneder da vi endeligt opgraderede til 166, så vi havde jo en monster maskine med et 2Mb VIA grafik kort. Det betød også at vi nu kunne køre windows95. Jeg havde prøvet at installere det på vores 486 med 512Mb harddisk, men det kørte bare for langsomt til at man kunne bruge det til noget. Det kunne vi nu :).

Flemming havde allerede et fast lan sat sammen mellem ham selv og sine 2 brødre, de havde alle deres egen maskiner ovre hos Flemming, wouw, nørd lan(d) :). Det var da også her vi forsamlede til vores første lan. Til lejligheden købt vi et VEGA technologies NEC2000 standard kort til 2-300 kr, det samme som de andre.

Vi afholdte det i Flemmings og hans brødres hjem, deres forældre havde forladt hjemmet og havde givet Flemming lov til at holde lan. Der blev stillet op i stuen, bordene var sat op i en halv cirkel med BEC kablet kørende fra den ene ende til den anden og strømmen liggende i midten. Vi var 6 deltagere, Flemming og hans 2 brødre, så var der Jack, min bror og jeg (1 maskine) og en anden bekendt.

Jeg troede at jeg ville have den største maskine men det viste sig at den sidste inviterede mand havde det helt store monster, en 200Mhz med et VOODOO kort !. Det var sager.
Det var ikke lige netværk som jeg kendte mest til så vi fik hurtigt fat i den gyldne diskette, som indeholdt de drivere og config settings der skulle lægges ind i config.sys og autoexec for at få adgang til netværket. Plug&Play var lige netop kommet frem men det var ikke til at stole på hvad angik netkort.

Det var rimeligt hemmeligt at fejlfinde hvis man havde problemer, det var derfor vigtigt at alle købt det samme netkort, så kunne man hurtigere hjælpe hinanden.

Det jeg kan huske vi spillede mest af var MOTO, et 3D motor cykel spil, det var faktiskt ganske udmærket grafik. Min bror og jeg skiftedes til at køre. Jeg er sikker på at jeg havde hastighedsrekorden. Der blev også spillet noget strategi, det må næsten havde været noget WarCraft og Command&Conquer, men det er jeg ikke sikker på.

Man var jo ikke så hidsig i starten så det blev jo kun til engang imellem, Need for Speed var også rigtig fedt :). Men det var først til et lan i '96 sammen med nogen fra min 1g. klasse at jeg oplevede det ultimative.


Næste

Kommentarer


comments powered by Disqus