Rewiew: Lan.DeL33t.dk (29/03-2002) (Nettet)

Lan.DeL33t.dk (29/03-2002)
1. april 2002 kl. 00:00


Reglerne

Der var taget forholdsregler også kaldet anti-fogede regler, det var en nul warez politik, som blev håndhævet :).. der var ingen delinger på netværket og ingen ftp servere, i hvert fald ikke med copyrightet materiale, og hvis der var noget blev det fundet og taget hånd om.



Udstyret

Nettet var sat sammen af lejet udstyr fra lanparty.de, btw nogen som vi havde introduceret DeL33t crewet for ved TheParty . På hvert bord stod 24 ports HP Procurve 2425 switch m. gigabit fiber-uplink til backbone switchen, en HP Procurve 4000M.

Dette udstyr blev også brugt af TheParty og jeg mener at kunne huske lanparty.de har 8000 porte i alt (når de lægger det hele sammen) som ligger klar til at blive lejet ud, det kan gøres fra deres side lanparty.de/equipment/ desværre ikke i et sprog som vi forstår så derfor kan i kontakte McByte, som fungerer som kontaktperson, hvis i ønsker at få fingrene i det lækre udstyr. Udstyret kan blive sendt eller afhentet, det kommer an på ens pengepung, desuden kan man få leveret en tekniker med som sørger for at netværket er sat sammen og virker som det er tiltænkt. Der var bl.a. 2 som var med til TheParty, men de havde ikke særligt meget at lave, mest pga. TheParty selv har professionelt crew til opgaven men også pga. udstyret virker stabilt. Det er vist en stor dille i tyskland at man som arrangør blot kan skrive xx antal kroner til lan og det er næsten uafhængigt af størrelsen så vil netværket køre uden at man skal kende en som kender en, jeg siger ikke man skal være en hjerne for at sætte et netværk sammen, men det skader ikke at kende en der har prøvet det før når det bliver ½ store netværk.



Umiddelbart en lækker opsætning, meen det viste sig at da jeg sad og prøvede at massesprede min demo til Tribes2 lå folk og svingede mellem 60 kb/s til 3 Mb/s ... Jeg forhørt mig hos Sconk som stod for netværket, for at høre om de havde sat noget op for at forstærke deres anti-fogede politik, han svarede at der ikke var gjort noget for at begrænse trafikken, men han var klar over der var nogen problemer med hastigheden men kendte ikke årsagen. Jeg oplevede 100% oppe tid på netværket.

Der var, som Sconk påpegede, glimrende hastigheder til at game i, og desuden en overflod af CS servere. Men det var jo ikke den helt store overraskelse.



iNet

Forbindelsen til internettet blev klaret med en linux gateway.. der var kun 2 Mb at gøre godt med, men det var nok til at klare de små daglig surf/driver/patch downloads. Der var problemer i starten, de viste sig at 2x Realtek netkort i én maskine ikke var sagen, de blev skiftet ud med 2x 3Com og det kørte godt igen. Det var den samme server som ved sidste DeL33t lan hvor softwaren til DNS-servicen dog var blevet skiftet ud, den havde indeholdt fejl og andet godt som havde været skyld i inet problemerne ved sidst lan. Der var desværre uønsket udfald på inetforbindelse under hele netværket, jeg vil lave et gæt på at der var en 90% oppetid.



Strømmen

Strømmen var udlejet af netparty.dk, der var støm til 240 men det viste sig at en samling af det kabel der trak strøm fra et 63 Apères udtag ind til hallen var igang med det man kalder "smelte sammen" så Crew blev nødsaget til at kontakte netparty.dk som straks var på stedet og fik udskiftet det defekte relæ. Hele affæren førte til at vi alle må trække noget frisk luft i det der blev til 50 min.





McByte: Jeg syntes at det var rart at se et velorganiseret netværk. Kabler var lettilgængelige og der lå ikke kabler og flød unødigt. Den relative lille bunke bugs der var ved netværket var ikke noget problem for helhedsoplevelsen, men jo det kunne være frustrerende kun at kunne overføre med 400 kb/s til visse tider. Men sålænge selve spillene ikke led under det var der jo ikke noget at klage over der, for man tager jo hovedsageligt til net for at game og ikke kopiere data.


Tilbage Næste

Kommentarer


comments powered by Disqus